Coca-Cola HBC și-a publicat recent cel de-al treilea raport integrat la nivel de grup. Acesta conține informații referitoare la aspecte de business, dar și detalii despre performantele de sustenabilitate și guvernanța corporativă ale companiei.

Raportul se numeste ”It’s Good to Share – Building Trust, Spreading Happiness” si a fost realizat in conformitate cu modelul Consiliului International de Raportare Integrata (IIRC), cu standardul de sustenabilitate dezvoltat de AccountAbility, AA1000AS, și cu standardul GRI 3.1. De asemenea, respecta cele 10 principii ale UN Global Compact, cele 6 principii ale Mandatului UN CEO privind utilizarea apei si recomandarile Forumului UN referitoare la rolul companiilor in gestionarea schimbarilor climatice.

Informațiile despre protectia mediului și cele din domeniul social au fost verificate independent de catre denkstatt GmbH, iar cele despre investițiile în comunitate – de către London Benchmarking Group.

Vă prezentăm în continuare cîteva dintre realizarile grupului în ceea ce privește sustenabilitatea.

Principalele performante de CSR ale grupului Coca-Cola HBC
În anul 2014, Coca-Cola HBC și-a concentrat inițiativele de CSR pe 3 direcții: promovarea unui stil de viată sănătos, minimizarea impactului asupra mediului și implicarea în dezvoltarea comunitatilor locale.

  • promovarea unui stil de viata echilibrat;

Incepand cu anul 2015, Coca-Cola HBC a introdus in portofoliul sau bauturi cu continut scazut de calorii sau fara calorii, pe toate pietele in care este prezenta. In plus, si-a asumat in mod voluntar angajamentul de a tipari informatii nutritionale, inclusiv referitoare la numarul de calorii, pe partea din fata a etichetelor ambalajelor, dar si cel de a nu cumpara publicitate in mediile in care peste 35% din audienta e reprezentata de copii sub 12 ani.
Pe langa incercarea de a deveni mai responsabila in ceea ce priveste propria oferta de produse, Coca-Cola HBC s-a implicat si in promovarea unui stil de viata sanatos. In 2014, 1,6 milioane de oameni au participat la diverse programe sportive sprijinite de companie. Pana in 2020, compania si-a propus sa implice 6,7 milioane de oameni.
Printre initiativele prin care compania incurajeaza un stil de viata sanatos, se numara: organizarea de zile in familie, asigurarea abonamentelor la gimnastica si la controale medicale, promovarea participarii la evenimente sportive din interiorul sau din afara companiei etc..

  • minimizarea impactului asupra mediului;

Coca-Cola HBC a investit in jur de 10 milioane de euro in tehnologii si programe de reducere a consumului de apa si energie. Astfel, in 2014, a reusit sa consume cu 4,1% mai putina apa decat in 2013 (economisind 1,1 milioane de metri cubi de apa) si cu 4,3% mai putina energie (economisind 300 de milioane de MJ).

12  13

Și reciclarea deșeurilor ocupă un loc important în strategia companiei de reducere a impactului asupra mediului. În 2014, a recuperat 73% din ambalajele puse în circulație și a reciclat 91% din deșeurile rezultate din activitatea proprie.

De asemenea, a investit în dezvoltarea unei tehnologii cu ajutorul careia produce sticle PET cu 22% mai putin plastic in componenta, dar și într-o afacere inovatoare de reciclare a deseurilor, premiata de consortiul Sustania.

  • implicarea în dezvoltarea comunitatilor locale;

Prin operatiunile sale directe sau ale furnizorilor sai, Coca-Cola HBC sustine pe piata 600.000 de locuri de munca. In plus, investeste in initiative de dezvoltare a comunitatilor locale in care opereaza. In 2014, a alocat 2,5% din profit (peste 8,7 milioane de euro), pentru implementarea unor astfel de initiative.

2,4 milioane din acesti bani au fost directionati catre proiectele sau programele unor organizatii care si-au propus sa educe tinerii si femeile si sa ii integreze pe piata muncii.
O alta arie pentru care compania a alocat sume importante este cea prin care a oferit ajutor in cazul calamitatilor naturale. In anul 2014, a furnizat peste 500.000 de litri de apa si alte bauturi victimelor inundatiilor din zona balcanica. Intregul demers a fost sustinut printr-un parteneriat cu Crucea Rosie.

Raportul integral:

http://www.coca-colahellenic.com/~/media/Files/C/CCHBC/Annual%20Reports/Annual%20Integrated%20Report_2014.pdf