PADDLES

În ajunul sărbătorilor de iarnă, crește considerabil rata de comercializare a produselor electrice, electronice și electrocasnice, în special datorită ofertelor avantajoase!!!!

Cu toate acestea, Vă îndemnăm să cumpăraţi aceste produse în mod rațional.

Câteva sfaturi utile:

1.Cumpăraţi mai puţin! De multe ori ajungem să procurăm un produs electronic doar pentru că preferăm culoarea sau este un model mai nou. Corect ar fi să vă puneţi întrebarea dacă întradevăr aveţi nevoie de el.

2. Sortaţi bine ceea ce aveţi! Dacă nu vă sortaţi corect gadgeturile, firele, conectorii şi DVD-urile, nu veţi şti niciodată cu adevărat ce aveţi. Evitaţi să procuraţi un produs atât timp cât acesta cu siguranţă se regăseşte unde în camera sau locuinţa Dvs. Nu duplicaţi acelaşi produs în casă!

3. Donaţi deşeurile electronice! Dacă nu aveţi nevoie mai mult de un produs electronic devenit deşeu, îl puteţi dona unei persone care îl mai poate folosi! Donaţiile sunt minunate cu atât mai mult că sunt mulţi copii şi maturi din pături social vulnerabile.

4. Puteţi returna e-deşeul electronic în momentul procurării unui produs nou la oricare din magazinele specializate. Legislaţia naţională prevede responsabilitatea vânzătorilor de electronice de a prelua de la cumpărător e-deşeul uzat în schimbul procurării unul produs electronic nou.

5. Informaţi-vă şi fiţi precauţi! Cele mai multe e-Deșeuri au materiale toxice în ele, deci este extrem de important să le aruncaţi pe calea cea bună. Educaţi-vă pe voi, educaţi şi părinţii, buneii, vecinii şi prietenii.

6. Plasaţi e-Deşeul în tomberoanele specializate. În cadrul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, continuă crearea punctelor de colectare. În perioada sărbătorilor de iarnă însă puteți depozita e-Deșeurile la unul din punctele create în cadrul instituțiilor:

– Primăria Municipiului Chișinău, Bulevardul Stefan Cel Mare 83

– Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, str. Constantin Tanase 9

– Ministerul Finantelor, str. Constantin Tanase 7

– I.P. ”Agenția Servicii Publice”, str. Pușkin 42

– Maximum, bd. Gagarin 16

– ASEM – Academia de Studii Economice din Moldova, bloc. A, str. Bănulescu Bodoni 61

– Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Chisinau, str. Varșoviei 2

– Asociația de Coproprietari în Condominiu Nr.55/748, Tudor Strișcă 8/1 și 8/2