Revista "Managementul Deșeurilor"

A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor

Proiecte

Campania: „Fii un promotor al protecţiei mediului și sănătăţii populaţiei
în comunitatea pe care o conduci” – a luat start!

Competiţia primăriilor „Fii un promotor al protecţiei mediului și sănătăţii populaţiei în comunitatea pe care o conduci!”, organizată de Inspectoratul Ecologic de Stat (IES) în comun cu A.O. „Asociaţia pentru Valorifi carea Deșeurilor” (AVD) în perioada 01 martie
– 31 decembrie 2017, prezintă un program naţional de colectare selectivă a bateriilor și acumulatorilor portabili uzaţi, dedicat celor mai activi edili și susţinut la etapa iniţială de mai multe autorităţi publice locale, care au dat startul organizării de acţiuni de colectare.
De un real succes se bucură această campanie în rândul instituţiilor preuniversitare și preșcolare.

Conform Regulamentului, pentru înscrierea în campanie, este necesar ca primarul localităţii să informeze în scris autoritatea teritorială de mediu  privind participarea în desfăşurarea Campaniei pe teritoriul comunităţii.

Primăria confecţionează în comun cu autorităţile implicate numărul necesar de  containere de colectare baterii şi acumulatorii portabili uzaţi.

Containerele de reciclare sunt instalate in clădirea primăriei, în şcolile din administrarea primăriei, magazine sau in orice locaţie cu acces facil pentru locuitori şi organizează acţiuni de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili uzaţi.

Cele mai frumoase fotografii din cadrul acţiunilor de colectare sunt transmise către IES sau Asociaţiei  pe adresa de e-mail.

Fotografiile şi iniţiativele locale  vor fi postate timp de o lună şi vor face subiectul unui articol în Revista „Managementul Deşeurilor” promovând spiritul civic şi rezultatele obţinute.

La finalul Campaniei, un juriu format din 7 persoane va selecta cele mai frumoase şi eficiente trei iniţiative comunitare cu cantităţile de deşeuri periculoase colectate şi cu fotografiile respective, care vor fi premiate după cum urmează: – Premiul I 10000 lei; – Premiul II 7500 lei; – Premiul III 5000 lei.

%d blogeri au apreciat asta: